? Witsel en co morsen met de punten en mogen Bailey (ex-Genk) dankbaar zijn voor zijn wereldgoal tegen Bayern

02 februari 2019 17:33

In de Bundesliga is Borussia Dortmund een puntje uitgelopen op eerste achtervolger Bayern München. De Borussen morsten zelf met de punten, maar Bayer Leverkusen hield de 'Rekordmeister' in eigen huis in bedwang.

De voorsprong van Borussie Dortmund op Bayern München is uitgelopen naar zeven punten na speeldag 20 in de Bundesliga. Dortmun, op bezoek bij Frankfurt, bleef op 1-1 steken terwijl FCB met 1-3 ging verliezen in Leverkusen.

Wondermooie vrijschop

Bayern kwam op voorsprong via Leon Goretzka en Lewandowski verdubbelde de score, maar de VAR zag buitenspel. Geen clear error wat ons betreft, maar de goal werd wel degelijk afgekeurd.

En dan was het de beurt aan Leon Bailey, ex-Racing Genk, om te schitteren. De Jamaicaan eiste een rechtstreekse vrije trap op en krulde die vanop ruim 25m fijntjes in de winkelhaak. De bal ging wel binnen in de hoek van Ullreich, de doublure van de geblesseerde Manuel Neuer.

Dankzij goals van Volland en Alario gingen Leverkusen nog over de 'Rekordmeister'. Het was de tweede opeenvolgende overwinning voor Peter Bosz, de trainer van Bayer 04 die deze winter ook in beeld stond bij Anderlecht.

Blij met een puntje

Op het veld zullen ze bij Dortmund wel gevloekt hebben met de 1-1 tegen Frankfurt, maar als ze na de wedstrijd het resultaat van Bayern bekeken dan zal er wel een lachje vanaf hebben gekunnen.

Geel-zwart kwam op voorsprong dankzij een prachtige individuele actie van Guerreiro en een intikkertje van Reus. Het openingsdoelpunt mocht er echt wel zijn, maar werd een kwartier later uitgewist door Jovic.

1-1 bij Frankfurt tegen Dortmund en dat was ook het geval bij Hoffenheim tegen Fortuna Düsseldorf. Lukebakio mocht invallen bij Fortuna, maar toen stond de eindstand al op het scorebord.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Bundesliga \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ Bayer Leverkusen \\ Eintracht Frankfurt \\ 1899 Hoffenheim \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
 
Reacties.