Haroun over het imago van Antwerp: "Ze willen dat de mensen denken dat Antwerp vuil is"

02 februari 2019 09:20

Antwerp kreeg in de topper tegen Standard een rode kaart en dat hadden er ook twee kunnen zijn (Borges). Voor velen was dat de bevestiging dat Antwerp een 'vuile ploeg' is, maar daar is Faris Haroun het absoluut niet mee eens.

De twee gele kaarten van Lamkel Zé zorgden ervoor dat Antwerp met z'n tienen verder moest tegen Standard en bovendien had de tackle van Borges op Carcela ook een andere kleur van kaart kunnen opleveren. Die beladen match was voor velen de bevestiging dat Antwerp een smerige ploeg was, maar middenvelder Faris Haroun weerlegt dat in Het Nieuwsblad.

"Ze willen dat de mensen denken dat Antwerp vuil is, dat Antwerp hard is. Om op die manier de scheidsrechters een beetje te beïnvloeden. Maar als je naar de statistieken gaat kijken zie je meteen dat dat niet klopt: we maken niet de meeste fouten, we slikken niet de meeste rode kaarten. Het is gewoon de perceptie die de buitenwereld en sommige trainers creëren."

Over de betwiste fases van Lamkel Zé en Borges komt de middenvelder van Antwerp ook nog even terug. "Ik moet toegeven dat het best wel zware fouten waren, maar ik denk toch dat we te zwaar bestraft werden. Ik heb in andere matchen al veel zwaardere fouten gezien."

"Bovendien zag ik Standard ook veel kleine foutjes maken om counters af te breken. Als trainer van de tegenstander is het dan makkelijk om op die twee ­fouten van ons te focussen, zodat iedereen daarover praat."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KV Oostende
 
 
Reacties.