Doelman die 16 jaar onder de lat stond bij club: "Mijn hart is nu groen-zwart"

03 februari 2019 09:29

Volgende week is er de derby in de hoofdstad van West-Vlaanderen tussen Club en Cercle. Keeperstrainer bij groen-zwart Dany Verlinden was jarenlang het betrouwbare sluitstuk bij de rivaal, maar zou volgende week maar wat graag nog eens een derby winnen.

Het was voor sommige supporters van Cercle Brugge toch even slikken toen ze in juli te horen kregen dat Dany Verlinden de niuewe keeperstrainer werd van de Vereniging. "Op wedstrijden hoor ik boegeroep. Vaak zijn dat jongeren die mij nooit hebben zien spelen", zei Verlinden in De Zondag.

Op een gegeven moment kreeg hij zelfs een open brief waarin stond dat hij niet welkom was. "Dat was niet plezant, maar ik heb er ook niet van wakker gelegen. Ik doe mijn job zo goed mogelijk en ik denk dat iedereen op Cercle tevreden kan zijn. Er zijn enkele fans die mij nooit zullen aanvaarden."

Leekens

Verlinden was tussen 2004 en 2012 keeperstrainer bij blauw-zwart, vanaf dat zijn voetbalpensioen inging. Onder Leekens moest hij plots opkrassen. "Dat is toen hard aangekomen en ik heb het daar lastig mee gehad. Maar ik weet hoe de voetbalwereld werkt. De dag dat je als trainer je contract tekent, denk je best al aan je ontslag."

De heenwedstrijd van de derby hakte grote broer Club de tegenpartij in de pan (4-0). Nu zou Verlinden graag eens aan het langste eind trekken in het streekduel. "Cercle is mijn werkgever, en ik wil altijd het beste voor mijn werkgever. Mijn bloed kleurt groen-zwart vandaag."

"Zelfs wie de titel wint, maakt mij niet veel uit. Ik zou dat Philippe Clement zeker gunnen. Dat zou mij minstens evenveel plezier doen dan Club die kampioen speelt."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.