De twee slechtste verdedigingen van het land stonden tegenover elkaar: "Het probleem van de laatste weken" vs "Gelukkig geen derde keer"

03 februari 2019 18:40

Zulte Waregem en Cercle Brugge maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van aan de Gaverbeek, met in totaal vijf doelpunten. Vooraf had je dat eigenlijk wel een beetje kunnen voorspellen, alsook de manier waarop.

Essevee zit nu aan 50 tegendoelpunten in 24 wedstrijden, niemand doet 'beter'. Eerste achtervolger in het klassement der tegendoelpunten is Cercle Brugge met 45 stuks. Bovendien geeft Zulte Waregem vaker een voorsprong weg.

"Gelukkig geen drie keer deze keer", aldus Davy De fauw in een reactie. Hij moest in het slot nog de 3-3 van de lijn halen. "Dit was de verdienste van de hele ploeg, we hebben er allemaal voor geknokt en het is ook een heel belangrijke overwinning. Maar we waren inderdaad soms te slordig aan het spelen."

Mentaal moeilijk?

Ook Dury sprak over een weggegeven tegendoelpunt, maar was blij dat zijn team toch nog de drie punten kon pakken. Bij Cercle Brugge likten ze dan weer de wonden: "Het is het probleem van de laatste weken: we krijgen onze kansen er niet in en slikken dan daarna snel een tegendoelpunt."

"Dat begint op het gevoel te werken, we krijgen het daar mentaal moeilijk van", aldus Jérémy Taravel. "We komen achteraan te makkelijk in de problemen", pikte coach Guyot in. "Dan kan je geen matchen winnen, we staan op ons plaats in de stand."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.