? Respect! Japan verliest de finale van de Asian Cup en laat de kleedkamer kraaknet achter, net zoals op het WK tegen... België

03 februari 2019 11:29

In Japan dragen ze respect hoog in het vaandel. Dat bleek na de uitschakeling tegen de Rode Duivels op het WK en nu ook na de verloren finale in de Asian Cup.

Japan was de grote favoriet om de beker van het Aziatisch kampioenschap terug naar het land van de rijzende zon mee te nemen, maar Qatar stak daar een stokje voor. De Qatarezen overbluften de Japanners en mochten na 3-1 in de finale de beker in de lucht steken.

De teleurstelling bij de Japanners was enorm, maar toch waren ze groots in de nederlaag. Het bewijs daarvan is onderstaande Tweet, waarin de kleedkamer van Japan te zien is die helemaal is opgekuist. Ze lieten ook een briefje achter met "dank u" daarop.

Dat doet natuurlijk een belletje rinkelen, want het is niet de eerste keer dat Japan dit doet. Op het WK in Rusland keerden de Rode Duivels een uitzichloze situatie om in de achtste finales door van 0-2 naar 3-2 te gaan, en dat dan nog eens in de slotminuut.

Ook toen verlieten de Japanners hun kleedkamer pas nadat die helemaal was opgeruimd. De Japanse supporters lieten zich op de wereldbeker ook al opmerken door de tribunes netjes te houden. Respect!!

België \\ Qatar \\ Japan
 
 
 
Reacties.