OHL-middenvelder Mathieu Maertens weet waar schoentje knelt: "Dan wordt het sowieso moeilijk"

03 februari 2019 11:48

Voor Mathieu Maertens waren speelminuten al een tijdje geleden. Na een incident in de wedstrijd tegen Westerlo - de laatste match voor de winterstop - kreeg de West-Vlaming een schorsing van 3 speeldagen. Tegen Roeselare maakt hij zijn comeback, al was het er wel een in mineur.

OHL leek op weg naar een al bij al verdiend punt tegen Roeselare, maar invaller Valpoort dacht daar anders over en speelde met een late goal de rode lantaarn door naar de thuisploeg. "We scoren niet en dat is het probleem", beaamt Maertens. "Dan wordt het sowieso moeilijk. Ik denk wel dat we vandaag gevochten hebben, maar de goals kwamen niet."

De eerste helft was langs beide kanten een maat voor niks, maar in de tweede helft hadden de Leuvenaars de beste kansen om te scoren. "Op een bepaald moment drukten we hen weg, maar dan moet je dat goaltje maken om de match te doen kantelen. Dat gebeurde echter niet en dan krijg je het deksel op de neus."

"Dit is mentaal heel moeilijk te verkroppen"

In Lommel was er nog euforie na de 2-3 zege, maar na deze pijnlijke nederlaag is de feeststemming al lang verdwenen. "Vorige week winnen we in de laatste minuut, nu verliezen we in de slotminuten. Opnieuw een tegenslag. Tegen Roeselare moesten we winnen en dat is mentaal heel moeilijk te verkroppen."

Maertens was er na 3 matchen schorsing opnieuw bij. Hij moest genoegen nemen met een plekje op de bank, maar mocht door de blessure van Persoons 10 minuten voor de pauze al invallen. "Het heeft lang genoeg geduurd. Ik ben blij dat ik weer mocht spelen, jammer dat het resultaat niet meezat."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.