Analisten begrijpen beslissing Leko niet: "Dit wordt stilaan een probleem"

04 februari 2019 15:21

Ruud Vormer werd gisteren in de topper tegen AA Gent vroegtijdig naar de kant gehaald. Een vervanging die de Nederlander niet kon smaken, vol adrenaline ging Vormer door het lint na zijn vervanging. De ex-Gouden Schoen krijgt nu steun van Jan Mulder.

Er is dit seizoen al wel wat vaker commotie geweest rond de relatie tussen Ivan Leko en Ruud Vormer. De Trainer van het Jaar haalde zijn kapitein een kwartier voor affluiten naar de kant, een wissel die zowel door Vormer als het publiek niet gesmaakt werd.

"Vormer was toch goed? En Cools, dat is toch een verdediger? Blijkbaar vindt Leko zijn flanken belangrijker dan de mentale kracht. Alles bij elkaar kan ik me niet van de indruk ontdoen dat Vormer gelijk heeft", aldus Mulder bij Play Sports.

Moeilijk verdedigbaar

En ook Jacky Mathijssen, ex-trainer van Club Brugge, ziet dat er barstjes zijn in het huwelijk Vormer-Leko. "De invloed van Vormer was altijd groter geweest in het laatste kwartier dan die van Cools. Dit wordt stilaan een probleem. Ik dacht dat het weg was, maar nu is het probleem daar weer. Je aanvoerder zoiets aandoen, dat wordt op termijn zeer moeilijk verdedigbaar in de kleedkamer."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.