Vreven erkent dat zijn team weinig overschot had: "Hier kon je moddercross op organiseren"

04 februari 2019 19:39

Met een overwinning op het veld van Tubeke hield Beerschot Wilrijk zich in de race om de tweede periode, maar die overwinning kwam er wel niet zonder slag of stoot. Dat stak Stijn Vreven niet onder stoelen of banken. Al was de staat van het veld ook bij hem een 'topic'.

"Er zat heel weinig verschil tussen Tubeke en Beerschot Wilrijk", gaf Vreven toe na afloop van de wedstrijd. "Mee in de duels, veel lopen, veel tweede ballen: het is niet echt ons ding. De omstandigheden waren meer hun ding. Maar goed, we hebben wel een reactie getoond na een zwakke eerste helft en de wedstrijd over de streep getrokken."

Dat het in het Leburtonstadion moeilijk voetballen was, is een understatement. "We zoeken normaal niet naar excuses en ik zag tijdens de rust aan de body language van de spelers dat ze dat wel wat deden. Als je dan achteraf als coach op het veld loopt: dat heb ik toch nog niet vaak meegemaakt. Hier kon je een moddercross op organiseren, maar een voetbalwedstrijd is lastig."

Nog vier keer winnen

Zij aan zij met KV Mechelen duikt Beerschot Wilrijk de laatste rechte lijn in. Vreven verwacht niet dat de winnaar van de eerste periode nog steken gaat laten vallen. "Ik besef dat wij nog vier keer moeten winnen om de finale te halen. Dat is een heel gemakkelijk rekensommetje."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ Beerschot
 
 
Reacties.