Zoon Vital Borkelmans kent verdict na vechtpartij na Club Brugge-Napoli (en 't is niet min)


Foto: © photonews 04 februari 2019 12:41

Maandagochtend kregen in de correctionele rechtbank van Brugge 16 beklaagden hun vonnis te horen naar aanleiding van de vechtpartij na Club Brugge-Napoli op 26 november 2015. Spilfiguur was Jelle Borkelmans (29), zoon van ex-profvoetballer en ex-assistent bondscoach Vital Borkelmans.

De rechter veroordeelde hem tot twee jaar effectief, vijf jaar stadionverbod en een verbod van vijf jaar om Europese uitwedstrijden van Club Brugge bij te wonen.

De wedstrijd vond indertijd plaats achter gesloten deuren als gevolg van een antiterreurmaatregel en dat was niet naar de zin van een 200-tal Clubsupporters. Club ging met 0-1 ten onder, waarna tientallen supporters hun frustraties uitten op een groep fans van Napoli op de Brugse Eiermarkt.

Extra veroordelingen

Borkelmans werd verder ook nog veroordeeld voor voetbalgeweld in Lokeren op 15 juli 2015 en in Beringen op 11 november 2012. Medekopstuk Bjorn F. uit Brugge kreeg een jaar cel, drie jaar stadionverbod en een verbod van drie jaar voor Europese uitwedstrijden van Club.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.