Kritiek op Antwerpse speelstijl? Icoon ziet dat de rest beter naar zichzelf kijkt: "Moeten ze er dan vijf om de oren krijgen?"


Foto: © photonews 05 februari 2019 20:02

Antwerp kan play-off 1 nagenoeg niet meer missen, hoe voorzichtig ze zelf ook nog zijn over dat onderwerp. De voorbije weken was er wel veel kritiek op de manier waarop ze spelen: potig en fysiek. Antwerp-icoon Cisse Severeyns vindt dat fel overdreven.

Na de winst tegen Oostende heeft Antwerp nu acht punten voorsprong op de nummer 7, Anderlecht. Met nog zes matchen te gaan... "Antwerp haalt ook zijn punten op verplaatsing, wat zeker geen evidentie is. Een week geleden stonden ze daar tussen de hele G5 in de top zes. Allemaal ploegen met toch nog steeds een groter budget dan The Great Old..."

"Als je daar in je tweede jaar in eerste klasse staat, dan heb je het goed gedaan. Waarom moet je dan spectaculair voetbal gaan nastreven? Er vijf om je oren krijgen om er absoluut twee te willen maken? Antwerp is gewoon een goed georganiseerd geheel. Stevige gasten ja. Maar ze hebben wel al meer laten zien dan enkel fysiek voetbal. Die evolutie tegenover vorig seizoen is enorm", vindt Severeyns.

Dat de ploegen die achter hen staan zich wat meer met hun eigen spel en punten bezighouden

Bij Antwerp gebruiken ze de kritiek handig om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. "Maar die kritiek is gewoon niet nodig. Ze moeten maar één ploeg voor zich dulden... Dat de ploegen die achter hen staan zich wat meer met hun eigen spel en punten bezighouden."

"Iedereen roeit met de riemen die hij heeft. En Antwerp doet dat heel goed. Ze moeten wel eens leren winnen in topmatchen. Dat is het enige nog. Maar in play-off 1 zal dat een heel ander gegeven zijn."

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.