Club geeft niet meer thuis in eigen huis: "Snel herpakken" & "De suprematie is er niet meer"


Foto: © photonews 05 februari 2019 18:54

Club Brugge onderhield jarenlang een zeer stevige thuisreputatie, maar door de thuisnederlagen tegen Zulte Waregem en Charleroi heerst er terug het gevoel dat Jan Breydel weer een inneembare vesting is. Hoe komt dat?

Je kon er je hand voor in het vuur steken de vorige jaren: in de Belgische competitie scoort Club Brugge een doelpunt in eigen huis. Maar Charleroi had twee weken geleden genoeg aan een goaltje om de drie punten vanuit Jan Breydel mee naar huis te nemen. Er hangt geen aura van onverslaanbaarheid meer rond het stadion van blauw-zwart.

Verschil met Genk

"Er zijn veel spelers die hun niveau niet meer halen", geeft Eric Van Meir als mogelijke verklaring. "Wesley scoort minder, Vanaken oogt minder fris -wat ook logisch is- en ook Vormer verkeert al een poos in minder goede doen. De suprematie die er vroeger was, die is er simpelweg niet meer."

"Pas op, ik vind dat Vanaken een schitterend seizoen afwerkt, maar ik zie toch een verschil met Genk. Die hebben twee à drie toppers die elke week uitblinken en dat is niet het geval bij Club Brugge. Deze Vormer is bijvoorbeeld niet meer dezelfde als die van de Gouden Schoen vorig jaar."

"Bovendien zijn de flankverdedigers niet meer zoals vroeger. En sinds het uitvallen van Vossen had Leko een pak minder wisselmogelijkheden. Neem daar dan nog eens de hoge verwachtingen bij en dan heb je misschien wel een verklaring voor die thuisreputatie", concludeert Van Meir.

Herpakken

Jan Ceulemans, een echt icoon bij blauw-zwart, ziet ook een dip bij de regerende landskampioen. "Dit is iets wat kan gebeuren. Er zijn maar weinig ploegen die een heel jaar op niveau presteren", aldus 'de Caje'.

"De competitie begint pas na 30 speeldagen en dan moet Club er staan. Elke ploeg kan een dipje hebben. Er is niets aan de hand maar Brugge moet zich wel stilaan herpakken en zeker in eigen huis."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.