Ook iconische trainer van Club Brugge zou Vormer niet gewisseld hebben: "Ik vind het een verkeerde beslissing"


Foto: © photonews 05 februari 2019 06:18

Wat met het conflict tussen Ivan Leko en Ruud Vormer? De trainer van Club Brugge wisselde zondag zijn aanvoerder een kwartier voor tijd en dat was duidelijk niet naar de zin van de Nederlander. Henk Houwaert, icoon van de club, heeft er zo ook zijn bedenkingen bij.

Houwaert weet ook niet goed waarom Leko zijn aanvoerder naar de kant haalde. "Ik vind het een verkeerde beslissing en zou het als coach nooit gedaan hebben", zegt Houwaart in HLN. "Als hij niet fit zou zijn, moet je hem niet opstellen."

"Of als hij slecht zou spelen, haal je hem eraf - aanvoerder of niet. Maar Ruud speelde een goede partij en heeft een fantastisch loopvermogen, dan laat je je aanvoerder gewoon staan."

Grote mond

Want een kapitein wisselen, is toch altijd iets delicaat. "De aanvoerder is er niet alleen om handjes te schudden, hij is als coach je verlengstuk op het veld. Je praat ermee en weet wat je er aan hebt."

"Je zoekt er alleen maar miserie mee in de kleedkamer. Met je aanvoerder sta je beter goed. Je riskeert dat het overslaat op andere spelers. Dat jongens die normaal niet durven reageren bij een vervanging nu ineens ook een grote mond krijgen: 'Jamaar, ik was goed bezig en nu haal je me eraf'."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.