Mike Vanhamel kijkt in zijn glazen bol en doet voorspelling over promotiestrijd


Foto: © photonews 05 februari 2019 17:46

Mike Vanhamel staat nog voor een belangrijke opdracht de komende weken. Best behaalt hij zoveel mogelijk clean sheets, want elk doelpunt kan beslissend zijn in de strijd om de tweede periodetitel. Al denkt de doelman van Beerschot Wilrijk niet dat het doelpuntensaldo doorslaggevend zal zijn.

Beerschot Wilrijk begon het voorbije weekend aan zijn wedstrijd met de wetenschap dat het flink moest scoren, nadat KV Mechelen met een ruime zege al druk had gezet. "We zijn daar niet echt zo mee bezig. Uiteindelijk zijn er nog vier wedstrijden te spelen. De beslissing is eigenlijk nog veraf."

Het gaat beslist worden op aantal punten - Mike Vanhamel

Toch is het doelpuntensaldo niet iets wat je zomaar naast je neer kan leggen. Of wel? "Ik denk niet dat het gaat aankomen op doelpuntensaldo. Het zal beslist worden op aantal punten. Het zou wel heel pretentieus zijn om te zeggen dat we allebei onze vier resterende matchen zomaar gaan winnen. Daar zitten nog moeilijke wedstrijden bij, met onder andere Union als tegenstander."

De promotiestrijd met KV Mechelen brengt volgens Vanhamel geen extra druk teweeg. "Zij hebben al een seizoen gespeeld met fantastische resultaten. Wij zijn meer beloond geweest naarmate het seizoen is opgeschoven. We zijn hard blijven werken en nu gaat het nog tussen ons twee. Maar we zijn totaal niet bezig met wat zij doen. Meer stress dan voordien is er niet. Vanaf minuut één was die druk er al."

1e klasse B \\ Tubeke \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.