Mirakelman Storck: de fantastische - en soms verrassende - cijfers sinds zijn komst

05 februari 2019 16:37

Dé ploeg in vorm in de Jupiler Pro League is misschien wel niet de meest verwachte: Royal Excel Mouscron pakte in zijn laatste drie wedstrijden de volle buit, niemand doet beter. Sinds de komst van de Duitser Bernd Storck gaat het opvallend goed bij Les Hurlus.

De balans oogde bijzonder mager toen Bernd Storck begin september aan het roer kwam bij Moeskroen: 0/18, 2 doelpunten gemaakt, 10 tegengoals, laatste in het klassement. Maar bij zijn debuut was het meteen raak: de Henegouwers wonnen met 1-0 van Kortrijk en de trein was vertrokken.

Sinds de komst van Storck pakte Moeskroen 26 punten en klom het naar de elfde plaats in de stand. Als de club die plaats weet vast te houden is dat het beste resultaat sinds het seizoen 2008-2009. 

Het is duidelijk dat Storck en co niet hebben stilgezeten op winterstage in het Spaanse Chiclana de la Frontera. Na de winterstop scoorde Moeskroen een loepzuivere 9 op 9 tegen Oostende, leider Racing Genk en in de Hengouwse derby tegen Charleroi. 

Topclubs

Opvallend: Storck pakt niet alleen punten tegen rechtstreekse concurrenten, hij snoept ook punten af van de topclubs. In drie opeenvolgende thuismatchen werd gelijkgespeeld tegen Standard, gewonnen van Gent en opnieuw gelijkgespeeld tegen Genk. 

De leider haalt slechts 1/6 tegen Moeskroen dit seizoen, geen enkele club in de Jupiler Pro League doet voorlopig beter. Ook Anderlecht ging voor de bijl op Le Canonnier, de recordkampioen werd met een 3-1-nederlaag terug naar Brussel gestuurd. 

Piepklein budget

Wat het allemaal nog straffer maakt: Moeskroen heeft met een budget tussen 7 en 8 miljoen euro een van de kleinste budgetten in de hoogste afdeling. In vergelijking met de verslagen topclubs is het zelfs een piepklein budget waarmee de Duitser de klus moet zien te klaren. 

In Henegouwen wordt het komende zomer alvast uitkijken of ze hun Duitse succescoach aan boord kunnen houden. 

  

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.