Openda opende onlangs zijn rekening, maar het scoren gaat een pak minder vlot bij Club Brugge: kampt de landskampioen met een scoringsprobleem?


Foto: © photonews 05 februari 2019 13:11

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar zondag was het zover. Openda maakte zijn langverwachte eerste goal op het hoogste niveau. Is de trein nu vertrokken? Wij namen de Brugse aanvalslinie onder de loep en daaruit blijkt dat ze de laatste maanden moeilijk tot scoren komen.

Heeft Club Brugge effectief een scoringsprobleem? De statistieken doen vermoeden van wel. Goalgetter Diaby vertrok in de zomer naar Sporting Lissabon en zijn neus voor goals zouden de Bruggelingen nu zeker kunnen gebruiken.

Wesley

De bonkige Braziliaanse jongeling is een certitude in de voorlijn van trainer Ivan Leko. Hij was opnieuw grof wild tijdens de recente transferperiode,  zo verwees Club zelfs een bod van 25 miljoen naar de prullenmand. Wesley schoot dit seizoen als een speer uit de startblokken, maar de laatste maanden sputtert de motor.

Sinds zijn hattrick in de 0-4 zege op Gent op 23 september scoorde hij nog maar drie goals in zestien competitiematchen. Met zijn strafschopdoelpunt twee speeldagen geleden op Oostende doorbrak hij een droogte van maar liefst 919 competitieminuten zonder doelpunt. Al moet gezegd: hij is wel co-clubtopschutter met acht doelpunten.

Rezaei

De Iraanse aanvaller werd in de zomermercato voor maar liefst zes miljoen euro weggeplukt bij Charleroi, een recordbedrag. In zijn tweede wedstrijd, op Zulte Waregem eind augustus, scoorde hij voorlopig zijn eerste en enige doelpunt voor de West-Vlamingen vanop de stip. Begin december kreeg hij te kampen met blessureleed  en sinds vorig weekend is hij eindelijk weer speelklaar. Afwachten of hij bij deze nieuwe start de verwachtingen wel kan inlossen.

Vossen

De Limburger lukte een hattrick in de eerste competitiematch van het seizoen thuis tegen Eupen, waaronder twee strafschoppen. Tegen Lokeren scoorde hij nog de ultieme winning goal, eveneens na een penalty. Hij lag sinds midden oktober in de lappenmand, maar heeft vandaag de groepstraining hervat.

Maar er is ook nog… Schrijvers

Kwam afgelopen zomer over van Genk en blijkt het lichtpuntje in de Brugse aanval, zeker in verhouding met zijn aantal gespeelde matchen. Is samen met Wesley en Vanaken clubtopschotter met acht stuks.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.