Kan Edmilson zijn niveau behouden in Qatar? "Hij moet blijven werken"

06 februari 2019 15:12

Junior Edmilson speelt sinds deze zomer in Qatar. Er was even sprake van een terugkeer naar Europa maar die kwam er niet. Kan de ex-Rouche zijn niveau vasthouden bij Al Duhail? Youssef Msakni, die van Al Duhail naar Eupen kwam, geeft zijn mening.

Youssef Msakni speelde met Edmilson samen bij Al-Duhail alvorens hij op huurbasis overkwam naar Eupen. "Edmilson is een goeie gast. Toen ik hoorde over de interesse van Eupen vroeg ik hem raad over België. Hij vertelde me dat het er te koud is", lacht Msakni bij La Dernière Heure

Msakni bevestigt dat het niveau in Qatar lager ligt dan in België. "Als hij zijn niveau wil behouden zal hij wel hard moeten werken. Buiten enkele matchen tegen de topteams ligt het niveau er een pak lager."

"Het is moeilijk om je te motiveren als je telkens in een leeg stadion speelt. De buitenlanders worden er ook strenger beoordeeld: als een ploeg verliest is het telkens hun fout. Als je drie wedstrijden op rij verliest haalt de club nieuwe spelers uit het buitenland. Je moet dus wel op niveau blijven als je wil spelen", onderstreept Msakni. 

Als een ploeg verliest is het telkens de schuld van de dure buitenlanders

Tekenen in Qatar staat synoniem aan voor het geld kiezen. "Dat hoor je vaak. Het was niet anders toen ik er tekende. Maar ik kan Edmilson begrijpen, hij heeft zijn toekomst en die van zijn familie verzekerd door in Qatar te tekenen. Hij kan nu zorgeloos door het leven gaan."

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Eupen
 
 
Reacties.