Roept Real Barça straks een halt toe in Copa del Rey?

06 februari 2019 17:25

Vanavond om 21u staan Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar in de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey. Het is het eerste van drie onderlinge duels op een maand tijd.

De bezoekers kenden een dramatisch seizoensbegin met als absoluut dieptepunt een 5-1 pandoering in Camp Nou. Het kostte Julen Lopetegui zijn job. De Spanjaard werd vervangen door Santiago Solari en die is met Real Madrid bezig aan een reconquista. 

Los Blancos komen stilaan onder stoom. In de competitie klom het naar de derde plaats, weliswaar nog op geruime afstand van leider Barcelona. De Madrilenen bereikten ook voor het eerst sinds 2014 de halve finales van de Copa del Rey. Toen won de Koninklijke de beker na een overwinning tegen ... Barca. 

De komst van Solari ging ook gepaard met de openbaring van de jonge Vinicius. De Braziliaan kwam onder Lopetegui amper aan spelen toe maar onder de Argentijnse coach is hij basisspeler. En ook Karim Benzema vindt opnieuw vlot de weg naar doel met zes goals in zijn laatste vier wedstrijden. 

Met of zonder Messi?

Het is nog niet duidelijk of Lionel Messi straks aan de aftrap staat door een blessure aan zijn dijbeen. Solari verklaarde op de persconferentie echter dat hij hoopt dat zijn landgenoot op het veld verschijnt. "Mijn ploeg wil zich meten met de besten en dat kan alleen als Lionel Messi tussen de lijnen staat," aldus de oefenmeester van Real Madrid. 

Wie de Clásico straks live wil volgen kan terecht bij BETFIRST, opgelet u moet wel minstens een klein bedrag op uw account hebben. Via voetbalkrant.com krijgt u een mooie bonus!

Lode Nuyts

Barcelona \\ Real Madrid
 
 
Reacties.