Zij gingen Mujangi Bia voor: vechtjassen op en naast het veld

06 februari 2019 16:47

Geoffrey Mujangi Bia werd deze week ontslagen door zijn club Sporting Lokeren. De 29-jarige Belg gooide tijdens een discussie met zijn trainersstaf een stoel tegen een koffietoestel. Vandaag in deel 1 van de spelersontslagen: de vechtjassen.

Mohamed Messoudi: vuistslag tijdens oefenwedstrijd

Tijdens een oefenwedstrijd tussen zijn toenmalige club Oud-Heverlee Leuven – Tempo Overijse ging het licht uit bij de Antwerpenaar. Zijn stoppen sloegen door nadat Messoudi in een duel een kniestoot kreeg. In het tumult dat volgde trakteerde hij Yannick Henseval met een vuistslag op de lip. De verdediger moest op het veld gehecht worden. OHL ontsloeg Messoudi die zelfde avond nog.

Ernest Nfor: verbaal en fysiek geweld tegen Vanhaezebrouck

Bij zijn tweede passage in Kortrijk liep het mis voor Nfor. De Kameroener mocht niet meer meetrainen met de A-kern nadat hij een transfer naar Neftchi Baku wilde forceren. Nfor ging al testen in Azerbeidzjan en stelde zelf zijn transferprijs voor. Toenmalig Kortrijk-CEO Patrick Turcq ging niet akkoord met de gang van zaken. Waarop Nfor hem prompt bij de keel greep en hem en zijn familie met de dood bedreigde. En hij viel ook coach Vanhaezebrouck aan op training. Zowel Vanhaezebrouck en Turcq legden klacht neer bij de politie. En Nfor vertrok naar zijn ontslag naar … Neftchi Baku.

Elimane Coulibaly: incident op de parking

Coulibaly vertrok in de zomer van 2012 van Gent naar Beerschot, daar liep het echter al snel mis voor de Senegalees. De spits ging door het lint nadat Beerschot onderuit ging tegen Racing Genk. Er deden al snel geruchten de ronde dat hij de wagen van trainer Adrie Koster zou beschadigd hebben. Beerschot deed dat echter af als ‘een indianenverhaal dat op Facebook de ronde doet.’ Even later kwam aan het licht dat Coulibaly zijn aanvoerder Hernan Losada geslagen had. De Ratten konden niet anders dan Coulibaly zijn C4 te presenteren.

Mustapha Oussalah: huurling knokt erop los tijdens training

Een serieus incident op training bij AA Gent in 2004. Huurlingen Abdelmalek Cherrad en Mustapha Oussalah raakten slaags. Cherrad werd gehuurd van Nice en Oussalah van Standard de twee vochten eerst verbaal een robbertje uit alvorens Oussalah zijn ploegmaat vol in het gezicht slaagt. Leekens stuurde Cherrad weg maar die liet het daar niet bij. Een tijdje later kwam hij terug en haalde hij een grote stok uit zijn auto. Oussalah sprintte in de richting van Cherrad waarop de huurling van Nice Oussalah een hoofdwonde bezorgde. Gent zette de kemphanen op de keien, Oussalah keerde tien jaar later nog wel eens terug naar de Buffalo’s.

Lode Nuyts

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ OH Leuven \\ Beerschot \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.