POLL: Brugse ziekenboeg loopt stilaan leeg, voor wie moet Ivan Leko kiezen in de spits tegen Cercle Brugge?

07 februari 2019 18:15

Club Brugge kent niet zijn beste periode. De medische staf steekt Ivan Leko echter met de terugkomst van Jelle Vossen, Ivah Rezaei en Thibault Vlietinck een hart onder de riem. Dat betekent wel keuzestress voor de Kroatische oefenmeester, zo net voor de Brugse derby.

Leko ziet plots met Wesley, Vossen, Openda en Rezaei vier opties voor één of twee plaatsjes in de spits. Bovendien is er ook nog Siebe Schrijvers. Voor wie zou u kiezen? Duidt het aan in onze poll onderaan het artikel!

Wesley (8 goals)

De enkel van de Braziliaanse reus is weer opgelapt. De 22-jarige aanvaller is co-topschutter met acht goals samen met Hans Vanaken en Siebe Schrijvers, maar had daar wel 22 wedstrijden voor nodig. Wesley is echter zeer belangrijk in het spel van blauw-zwart, hij kaatst goed en weegt voortdurend op een verdediging. 

Siebe Schrijvers (8 goals)

Schrijvers verteerde de overgang van Racing Genk naar Club Brugge aanvankelijk moeilijk, maar is ondertussen uitgegroeid tot één van de sterkhouders van Ivan Leko. Zijn statistieken spreken dan ook boekdelen: 8 goals en 2 assists in 18 wedstrijden. 

Jelle Vossen (4 goals)

Vossen is weer terug van een blessure die hem maar liefst vier maanden aan de kant hield. Het is dus afwachten op welk niveau de ex-spits van Racing Genk terugkeert. Vossen was wel al goed voor vier doelpunten voor blauw-zwart dit seizoen in slechts zes wedstrijden, waarvan drie op de stip. 

Kaveh Rezaei (1 goal)

De Iraniër is de duurste aankoop in de geschiedenis van Club met vijf miljoen euro, maar kon dat pittig prijskaartje tot op heden nog niet rechtvaardigen. Rezaei sukkelde dit seizoen te vaak met blessures. De medische staf heeft echter groen licht gegeven voor de match tegen Cercle Brugge. 

Louis Openda (1 goal)

De pas 18-jarige aanvaller lukte afgelopen weekend tegen Gent zijn eerste treffer. Openda moet het vooral van zijn snelheid en explosiviteit hebben en lijkt dus een ideale aanvulling op het betere beukwerk van Wesley Moraes. Ivan Leko gaf de youngster steevast kansen de laatste weken en maanden, maar blijft dit ook zo na de terugkeer van Vossen en Rezaei? 

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.