3 analisten, 1 vraag: wie zijn de grote uitdagers van Genk? "Nog te vroeg voor Antwerp", "Uit en thuis groot verschil" & "Standard is aan het komen"

07 februari 2019 19:27

Racing Genk staat afgetekend aan de leiding in de JPL, maar vrijdag kan Standard de troon van de leider wat doen wankelen. Bovendien worden de punten gehalveerd binnen zes matchen. Wie zijn dan de grootste titeluitdagers? Wij lieten drie analisten los op het onderwerp.

Slechts twee ploegen komen volgens Eric Van Meir, Lorenzo Staelens en Jan Ceulemans nog in aanmerking om Genk van de troon te stoten. Antwerp is er volgens het trio nog niet klaar voor.

Eric Van Meir

“Club Brugge zie ik nog steeds als de grootste uitdager voor Racing Genk. Zij hebben metier, ze weten hoe belangrijk die play-offs zijn. Dan gaat het om de knikkers, dan moet je elke week top zijn. Club heeft nog nooit een editie gemist.”

“Antwerp komt wat mij betreft weel minder in aanmerking omdat ze tegen ploegen uit de top 6 te weinig punten halen. Voor hen zou het ook pas de eerste keer zijn dat ze in PO1 vertoeven. Ten slotte is er ook nog Standard, maar bij hen zie ik nog een te groot verschil tussen uit en thuis. Op het einde van de rit wordt het volgens mij toch gewoon Genk hoor.”

Lorenzo Staelens

"Genk zit nog steeds in de positieve flow, maar Standard is aan het komen. Als je ziet hoe Carcela en Mpoku spelen in topmatchen... Carcela moet er wel zin in hebben, maar in play-off 1 zijn het altijd grote wedstrijden. En Club gaat ook weer meespelen hoor. Hun achterstand is na halvering niet groot. Twee keer winnen in de onderlinge confrontaties en ze gaan erover. Antwerp? Ik zie hen hoog eindigen, maar niet dat ze gaan meespelen voor de titel."

Jan Ceulemans

“Club en Standard. Genk staat verdiend aan de leiding maar we weten allemaal hoe snel het kan gaan. Vorig jaar is daar het beste bewijs van. Standard verzekerde zich pas op de laatste speeldag van een plek in die top zes en ze werden nog bijna kampioen. De play-offs zijn een gevaarlijk beestje, alles kan er razendsnel veranderen.”

“Genk heeft nu ook een dipje maar ze blijven wel punten pakken. Standard is op dit moment dé ploeg, al waren daar toch ook twijfels in het seizoensbegin. Het heeft nog lang geduurd voor de hand van Michel Preud’homme zichtbaar was. Conclusie: de uitdagers zijn Brugge en Standard. Voor Antwerp is het nog te vroeg.”

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.