Wie haalt het in 1B? Van Meir, Severeyns en Ceulemans laten hun licht schijnen over tweestrijd


Foto: © photonews 07 februari 2019 12:08

Met nog vier matchen voor de boeg blijf het razend spannend in 1B. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen verloren allebei nog niet in de terugronde en geven elkaar geen duimbreed toe. Drie voetbalkenners over wie er straks promoveert naar de hoogste afdeling.

De bloedstollende strijd in 1B blijkt ook voor deze analisten een bijzonder moeilijke kwestie.

Eric Van Meir

Eric Van Meir ziet dat beide teams in elkaars zog blijven. “KV Mechelen pakte zaterdag een eenvoudige zege en ik had gedacht dat Beerschot Wilrijk de dag erna misschien punten zou laten liggen op Tubize, maar ze rondden die klip redelijk goed moet ik zeggen. Alles blijft gelijk op die manier.”

Een onderling duel om uit te maken wie promoveert is leuker

Een uitgesproken favoriet voor promotie heeft Van Meir niet. Al is er voor de tweede periodetitel wel een team dat zijn voorkeur geniet. “Laat Beerschot Wilrijk die tweede periode maar pakken. Ik hoop dus eerlijk gezegd op finalewedstrijden. Dat is de vorige twee edities zo geweest, dus laat maar komen. Ze hebben dit seizoen al vier keer tegen elkaar gespeeld: twee keer onbeslist en beide een overwinning. Een onderling duel om uit te maken wie promoveert is leuker.”

Cisse Severeyns

Severeyns kan de tweestrijd wel smaken. "In 1B een strijd tussen twee Antwerpse ploegen. En het heeft al voor animo gezorgd", lacht Severeyns. "Als ik nu iets zou moeten voorspellen. Pfff... Beerschot Wilrijk draait heel goed de laatste weken hé. Maar het kan zijn dat het op doelpuntensaldo aankomt."

Mechelen heeft nog een vangnet, hun situatie is aangenamer

Al ziet hij wel een lichte favoriet. "Als de ene punten verliest, doet de andere dat ook. Voor Mechelen is het wel een voordeel dat ze al zeker zijn van die finalematchen. Zij hebben nog een vangnet. Ik zou het aangenamer vinden als ik in de situatie van KV zat."

Jan Ceulemans

Ceulemans vindt het een bijzonder moeilijke vraag. "Op papier zou je altijd Mechelen zeggen, daar zou toch meer kwaliteit moeten zitten. Beerschot doet het met veel spelers die er al enkele jaren zitten. Dat verdient een pluim, zij hebben de twijfels rond hun kern weggespeeld", aldus de Caje. 

Op papier zou je Mechelen zeggen maar Beerschot verdient een pluim

Stiekem hoopt Ceulemans op finalewedstrijden. "In Mechelen zullen ze niet verwacht hebben dat de Ratten zo lang gingen meestrijden. Voor de neutrale voetballiefhebber is het natuurlijk hopen op een finale tussen beide teams: daar leeft het voetbal toch van."

1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.