Wordt Carcela alsnog gestraft? Zijn middenvinger en andere zaken die de scheids niet zag gaan naar de Geschillencommissie

08 februari 2019 08:03

Mehdi Carcela leek er zonder gevolgen vanaf te komen, maar zijn opgestoken middenvinger tijdens Standard-Anderlecht moet nu toch voor de Geschillencommissie komen.

Mehdi Carcela scoorde een wereldgoal tijdens de Clasico en kon zijn woede niet controleren toen hij hoorde dat het doelpunt werd geannuleerd. Zijn middenvinger ging de lucht in en noch de VAR noch de officials op het veld merkten het op. Het gebaar werd ook niet in het wedstrijdverslag van de scheids vermeld en juist daarom krijgt de zaak nu nog een staartje.

Het Bondsparket heeft inmiddels een zaak gestart tegen Carcela voor zijn wangedrag. Hij moet voor de Geschillencommissie komen meldt Het Nieuwsblad. "Luyindama kan door de Belgische voetbalbond niet meer ­gestraft worden, maar Standard zal zich toch moeten verantwoorden voor het geval. Een deel van de fans was al 'puta Anderlecht' aan het roepen voor Luyindama."

De uitval van Michel Preud'homme tegen de scheidsrechter stond wel in het verslag en daarover viel eerder deze week al een beslissing. De uitsluiting was voldoende voor MPH.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.