Zeven maanden zonder team, maar toch topfit: "Ik voel het echt niet, die 90 minuten"


Foto: © photonews 08 februari 2019 23:23

Christian Brüls stond toch enigszins verrassend in de basis bij Westerlo. De aanvallende middenvelder tekende immers nog maar twee dagen geleden zijn contract. Hij werd pas in de extra tijd gewisseld en leek topfit.

"Of ik het verwacht had? Toen ik hier tekende, wel, ja", aldus Brüls na de zege tegen Tubize. "Ik wist toen al dat de coach me het vertrouwen zou geven, maar had je me dit na mijn eerste training gevraagd, had ik het niet geloofd." Hij bleek topfit. "Ik heb mijn fysieke testen gedaan en die waren goed."

"Het was een fantastisch gevoel om terug op het veld te staan. Als je zo van voetbal houdt als ik, kan je dat gevoel niet in woorden uitdrukken. Ik speelde mijn laatste wedstrijd in mei, dus dat was écht lang geleden." Hij onderhield zijn conditie bij een kleine club, maar kon daar uiteraard niet elke dag terecht. "Ik trainde bij Amel, het dorp waarvan ik afkomstig ben. Dat was twee keer in de week, zodat ik toch niet alle kwaliteiten aan de bal verloor."

Gewoon durven

De aanvallende middenvelder toonde meteen zijn kwaliteiten. "Het was moeilijk met het lastige veld, maar je moet durven. Als je zolang niet gespeeld hebt, probeer je uiteraard dingen uit die niemand verwacht. Ik had moeten scoren in de eerste helft, die kans in de tweede was moeilijker, maar met die zege ben ik al meer dan tevreden."

1e klasse B \\ Westerlo \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.