Dany Verlinden wordt nog elke week geviseerd door sommige Cercle-fans: "Getwijfeld over het aanbod"

08 februari 2019 11:29

Voor Dany Verlinden zal de stadsderby tussen Club en Cercle erg bijzonder worden. Hij ging dit seizoen als keeperstrainer aan de slag bij groen-zwart en dat na meer dan 24 jaar in loondienst bij de grote vijand van de Vereniging.

Deze zomer kreeg Dany Verlinden een aanbod van Cercle Brugge om keeperstrainer te worden. Een voorstel dat je met 24 jaar bij Club Brugge niet zonder wikken en wegen aanneemt. "Ik wist dat zoiets gevoelig lag", zei Verlinden daarover in Gazet van Antwerpen.

Hans Cornelis en Tim Smolders hadden daar in het begin ook last van

"Maar ik kon terugkeren naar België, eerste klasse, dicht bij huis. Vervolgens sprak ik twee keer met François Vitali -de sportief directeur- en hij had er geen probleem mee." Maar bij een deel van de Cercle-aanhang was er wel tegenkanting. Er kwam een open brief tegen de komst van de nieuwe keeperstrainer.

"Ik wist dat er commotie zou zijn. Er zijn al zoveel spelers van Club naar Cercle gegaan en mannen als Hans Cornelis en Tim Smolders vertelden me ook dat ze daar in het begin last van hadden. Maar ik reageer niet, dat heeft geen zin. Nu word ik elke keer geviseerd. Tijdens de matchen zijn er altijd enkelen die over mij zingen."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.