Zij gingen Mujangi Bia voor: een keertje te veel naar het casino


Foto: © photonews 08 februari 2019 17:15

Geoffrey Mujangi Bia werd deze week ontslagen door zijn club Sporting Lokeren. De 29-jarige Belg gooide tijdens een discussie met zijn trainersstaf een stoel tegen een koffietoestel. Vandaag in deel 3 van de spelersontslagen: voetballers in het gokwereldje.

Marius Mitu en Laurent Delorge: betrokkenheid in zaak-Ye

Mitu en Delorge voetbalden in 2006 voor Anderlecht toen aan het licht kwam dat beide voetballers betrokken waren in de zaak rond de zogenaamde gokchinees Zheyun Ye. De twee werden het seizoen ervoor verplicht wedstrijden te vervalsen van hun toenmalige club Lierse. Anderlecht was dus genoodzaakt om de twee te ontslaan. Van Holsbeeck nam Mitu en Delorge achteraf in bescherming maar dat kon niet baten. De twee ontslagen spelers vochten achteraf hun ontslag nog aan maar veel leverde dat niet op.

Laurent Henkinet: gokje op eigen wedstrijd

De Waalse doelman gokte op een wedstrijd van zijn ploeg waarbij hij zelf onder de lat stond. Henkinet gaf zijn fout toe maar Waasland-Beveren was onverbiddelijk. Volgens de club maakte Henkinet zware contractuele fouten die een verdere samenwerking onmogelijk maakten. De Waaslanders maakten onmiddellijk een einde aan de samenwerking met Henkinet. OH Leuven gooide de doelman achteraf een reddingsboei door hem een contract aan te bieden. 

Cliff Mardulier: de spijtoptant

In 2005 staat Mardulier regelmatig onder de lat bij Lierse, waar ook Mitu en Delore spelen. Tijdens die periode raakt het Belgische voetbal in de greep van de zaak-Ye. Mardulier bekende even later geld aangenomen te hebben om wedstrijden te vervalsen. Lierse gooide hem meteen op straat. Mardulier beweerde later nooit wedstrijden beïnvloed te hebben, in twee omstreden wedstrijden stopte hij een penalty. Later fungeerde de doelman nog als spijtoptant waardoor hij nog actief mocht zijn in het voetbal. Mardulier verscheen echter nooit meer op het hoogste niveau. 

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Anderlecht \\ Lierse SK \\ OH Leuven \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.