Ligt De Bruyne niet meer in de bovenste schuif van Guardiola? "Soms zijn je teamgenoten beter in vorm"


Foto: © photonews 08 februari 2019 20:46

Kevin De Bruyne leed de laatste tijd onder meerdere kleine blessures en dat net wanneer de machine van Manchester City eindelijk op volle toeren begon te draaien. Door die slechte timing is zelfs een 100% fitte KDB al niet meer zeker van een basisplaats.

Vincent Kompany zal er door een blessure al zeker niet bij zijn in de topper tegen Chelsea aanstaande zondag en ook Kevin De Bruyne is nog niet zeker van een basisplaats. Zijn coach, Pep Guardiola, legde op een persconferentie uit dat hij iedereen over de zelfde kam scheert.

En de goeden regel is: de beste speelt. "Soms zijn er ploegmakkers die beter in vorm zijn dan jou. Dat moet je als voetballer dan maar kunnen accepteren", zei Guardiola over Kevin De Bruyne die soms moet invallen en tegen zijn zin vroeger naar de kant wordt gehaald.

"Kevin speelde de laatste twee partijen, maar als je terugkeert uit blessure moet je niet verwachten dat je meteen alles gaat spelen. Op Everton viel hij heel goed in, nu wil ik dat hij dat niveau doortrekt naar de volgende wedstrijden."

Premier League \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.