Eric Gerets vreest dat Standard uitgeteld is bij verlies: "Genk is mijn kluppie en mag altijd winnen, behalve tegen Standard"

08 februari 2019 09:50

Eric Gerets is een vaste klant bij de thuiswedstrijden van Standard en op Racing Genk kan je hem ook een aantal keer per seizoen op de tribunes spotten. Vrijdag spelen de twee tegen elkaar en dan zal hij er ongetwijfeld ook bij zijn.

Gerets is een echte Standard-man. Zelfs al spelen ze tegen de Limburgers, vrijdag stemt hij maar voor één team. "Ik ben een volbloed Limburger, dus isGenk mijn kluppie. Na Standard, wel te verstaan", zegt Eric Gerets in Het Belang van Limburg. "Als je ooit Standard geademd hebt, ben je verloren."

Aanvallen

Volbloed of niet, er kan maar een ploeg winnen en dat kan volgens Gerets maar beter Standard zijn. “Als de Rouches verliezen, zijn ze eraan. Ze moeten zeker iets halen in Genk. Als Racing deze voorsprong tot aan de play-offs vasthoudt, is het gebeurd. Ook al heeft Standard in het verleden een aantal keren een serieuze kloof gedicht."

Met het sportieve laat Gerets zich niet meer in, maar hij denkt wel te weten hoe Standard de match moet aanpakken. "Als de Rouches slim zijn, houden ze vast aan hun offensieve speelstijl. Behoudend van start gaan, lijkt mij geen goed plan. Het kan natuurlijk wel zijn dat Genk hen gewoon achteruit duwt."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.