Clubicoon weerlegt 'vuile' reputatie van Antwerp: "Grote clubs zijn bang" & "Antwerp wordt geviseerd"

08 februari 2019 09:30

Antwerp wordt weleens verweten dat ze iets té potig spelen. Clubicoon Patrick Goots vindt van niet en verdedigt de huidige reputatie van zijn ex-club.

"Ik vind dat het wat overroepen wordt", steekt Goots in Het Nieuwsblad van wal over het 'smerige spel' van Antwerp. "De club wordt te veel geviseerd. En daarbij, het blijft ook wel een mannensport!"

Ook mooie dingen

En soms is het al een over het randje, maar dat geeft Goots dan ook toe. "Oké, Borges had rood kunnen krijgen en Lamkel Zé ging er iets te fel in tegen Standard. Maar ik zie wel meer gevaarlijke fases, echt niet allen bij Antwerp. In Brugge werd vorige week ook met het been vooruit getackeld. En heb je gezien hoe Mpoku en Luyindama gingen proveceren na de match tegen Anderlecht?"

Die reputatie van Antwerp gaat al mee van vorig seizoen, maar Goots ziet een groot verschil in vergelijking met vorig jaar. "Voetbaltechnisch is de club eropvooruit gegaan. Dit seizoen zijn er spelers zoals Refaelov en Juklerod. Bovendien denk ik dat de grote clubs nu meer beginnen 'zagen' omdat ze voelen dat ze hun plaats in de top 6 kunnen kwijtraken."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.