Hoe zit het met het nieuwe stadion van Club Brugge? "Plannen wijzigen zodat we rond de grond van Paul Gheysens heen kunnen bouwen"


Foto: © photonews 08 februari 2019 06:40

De uitvoeringsplan van het nieuwe stadion van Club Brugge werd al in 2017 goedgekeurd. Mensen zouden dan onteigend moeten worden en trokken naar de Raad van State. De burgemeester van Brugge zegt dat sommigen bereid zijn om tot een compromis te komen.

Enkele grondbezitters zijn na de goedkeuring van het uitvoeringsplan naar de Raad van State getrokken om die goedkeuring nietig te laten verklaren. Zolang die zaak loopt gebeurt er niets in het stadiondossier. In de zomer zou een definitieve beslissing moeten volgen en ondertussen probeert de burgemeester van Brugge zijn steentje bij te dragen aan het project.

"Ik kreeg duidelijke signalen dat de mensen die aan het procederen zijn zich bereid stellen om de procedures stop te zetten, mits enkele voorwaarden natuurlijk", zegt Dirk De fauw in Het Laatste Nieuws. "Ik hem met een heel aantal van hen persoonlijk gesproken."

Maar bij Gheysens, de eigenaar van Antwerp die drie hectare bezit op de bewuste grond, krijgt hij geen positieve signalen. "Hij bezit een zéér klein deel. Misschien bestaat de mogelijkheid om een nieuw plan te maken zodat zijn gronden niet meer binnen het gebied liggen. Dan is hij de eigenaar van een eiland daar ergens tussenin."

En wat met Cercle?

Club Brugge heeft de stadionplannen alleen ingediend en wil dus niet meer met Cercle onder een dak spelen. Als Club zijn intrek neemt in de nieuwe stulp, dan zou Jan Breydel omgebouwd worden naar de noden van de Vereniging. De capaciteit zou dan rond de 12.500 toeschouwers zitten.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.