Enkel de weergoden stormen in 't Kuipje, prachtige dribbel én goal Petrov enige lichtpunt


Foto: © SDG 08 februari 2019 22:22

Westerlo kreeg in het eigen Kuipje de kans om voorsprong te nemen op Lommel in de strijd om de vierde plek en deed dat ook. Een mooie solo van invaller Petrov besliste de partij.

De regen viel met bakken uit de lucht in Westerlo, maar dat kon niet de enige verklaring zijn voor het enorm slordige spel in de eerste helft. Geen van beide ploegen kreeg écht een voet aan de grond daardoor, al was het goeie debuut van Christian Brüls zeker een lichtpunt.

Hij kwam pas woensdag aan in het Kuipje na een half jaar zonder club. Toch kreeg hij van Bob Peeters meteen een basisplaats. De aanvallende middenvelder toonde meteen zijn grinta en zijn techniek. De grootste kans was ook voor Westerlo, waarbij Soumah op vrije trap van Abrahams de paal trof.

Westelse dominantie

Toch bleven we vooral op onze honger zitten door het dramatische spel onder -toegegeven- moeilijke omstandigheden. In de tweede helft kwam Naessens dicht bij een doelpunt toen Dewaele doorging in de zestien. Hij leverde een perfecte teruglegger af op de lange spits, maar die zag zijn knal gekeerd door een uitstekende parade van Defourny.

Tubize kwam er niet meer aan te pas in de tweede helft en Westerlo zag zijn dominantie dan toch beloond. Sava Petrov zette een dribbel op van haast op zijn eigen helft, ging een man of vier voorbij, gaf de bal even aan Abrahams en knalde onhoudbaar voorbij Defourny in doel. De Kemphanen haalden zo een belangrijke driepunter en leggen de druk bij Lommel.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.