Nam Pozuelo al afscheid van Genk? 'Limburgers met rug tegen de muur, miljoenencontract ligt te wachten'


Foto: © photonews 09 februari 2019 12:09

Het waren opvallende beelden tijdens en na de wedstrijd tussen KRC Genk en Standard: een huilende Alejandro Pozuelo die knuffelde met Philippe Clement en niet echt mee de overwinning vierde achteraf. Een transfer zit er aan te komen, Genk en Pozuelo willen het hard spelen.

Alejandro Pozuelo kan volgens Amerikaanse bronnen tekenen bij Toronto FC in de MLS en zou daar een echt miljoenencontract kunnen tekenen. Daarom dat de Spanjaard maar wat graag wil vertrekken bij de Genkenaars, zo'n aanbod naast zich neerleggen is heel moeilijk.

Het team speelde onlangs met de ons nog wel bekende Victor Vazquez en ook Giovinco twee belangrijke draaischijven kwijt op het middenveld, waardoor de Canadezen enorm op zoek zijn naar een alternatief. Ook onder meer Sofiane Hanni werd al genoemd, nu zijn de pijlen dus verlegd richting (ook) Pozuelo.

Wat met de clausule?

Genk wil zijn middenvelder echter absoluut niet kwijt. Het liet net daarom bij interesse uit het Midden-Oosten een maand geleden een optie opnemen in het contract dat de clausule (van 8 miljoen euro) wegviel tot de volgende transferperiode.

In de MLS begint de transferperiode echter pas op 13 februari en zou dit - volgens het contract - een nieuwe transferperiode zijn. Op die manier zou Pozuelo het juridisch hard kunnen spelen om zijn transfer te bewerkstelligen, weet alvast Het Nieuwsblad. Ondertussen worden ook Chinese pistes onderzocht.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.