Ongeslagen reeks (24!) gaat verder: Malinwa met bloed, zweet en tranen door Leuvense muur, druk op Beerschot-Wilrijk enorm


Foto: © photonews 09 februari 2019 22:24

Het heeft het nodige bloed, zweet en tranen gekost, maar KV Mechelen heeft er opnieuw een driepunter bij en zet zo druk op Beerschot-Wilrijk, dat zondag tegen Union aan de bak moet.

  • Mechelen wilde Beerschot-Wilrijk onder druk zetten met zege, debuut Euvrard bij Leuven
  • Maertens krijgt basisplaats en scoort meteen voor bezoekers
  • De Camargo knikt Malinwa langszij
  • Ingevallen Matthys lepelt winning goal op hoofd Van Damme

Nog vier wedstrijden en we kennen het besluit van de tweede periode in 1B. Voor KV Mechelen is de opdracht simpel: beter doen dan Beerschot-Wilrijk, hetzij in punten hetzij qua doelsaldo. Met een overwinning tegen OH Leuven konden ze de druk op de Ratten leggen, die zondag Union ontvangen.

Malinwa moet het nog steeds stellen zonder Van Cleemput (geblesseerd) en Mera (geschorst), terwijl Schoofs in de plaats van de eveneens geschorste Kaya kwam. Bij de bezoekers een nieuwe coach (Vincent Euvrard) en twee nieuwe namen: Hubert en Maertens kregen een basisplek.

Maertens brengt Leuven op voorsprong

Die laatste zou bedanken voor het vertrouwen, door halfweg de eerste helft de 0-1 op het bord te schilderen. Niet dat de Leuvenaars tot dan eigenlijk al iets aanvallends hadden laten zien, maar qua efficiëntie kon het wel ernstig tellen.

Mechelen van zijn kant was soms wat traag in de opbouw, waardoor een erg stevig Leuvens blok makkelijk kon achteruitleunen. Het grootste gevaar kwam vanop de vele stilstaande fases, op eentje daarvan was Igor De Camargo op de juiste plaats om de 1-1 binnen te koppen.

Mechelen erop en erover!

Meteen de negende in acht wedstrijden voor de gewezen Rode Duivel, die op meer aasde na de pauze - net als de rest van Malinwa. Het Leuvense pantser toonde echter weinig tot geen barsten, Mechelen liep zich te pletter op de muur.

Tot de ingevallen Tim Matthys met een prinsheerlijke voorzet Joachim Van Damme de 2-1 op een schoteltje wist aan te bieden. Die kopte hard binnen en zorgde zo voor een nieuwe, felbevochten driepunter voor Mechelen - dat nu al 24 matchen op rij ongeslagen blijft. Nog drie wedstrijden ...

1e klasse B \\ OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.