Rutten over de problemen van zijn ploeg: "Nee, het ligt niet aan het vertrouwen"


Foto: © photonews 10 februari 2019 21:38

Vier op twaalf... 't Is niet dat Fred Rutten dit Anderlecht in overdrive krijgt voorlopig. De Nederlandse coach houdt zich vast aan strohalmen: de nul, de progressie die hij ziet, de verdediging...

8 op 30 in de tweede ronde... Twee overwinningen slechts in de laatste tien matchen. Normaal gezien maak je dan zelfs geen aanspraak meer op play-off 1. "Dat dit als een play-off 2-match aanvoelde? Die perceptie kan ik niet delen, want ik zat in de emotie van de wedstrijd en ik zag ons kansen hebben om die te winnen", antwoorde Rutten diplomatisch.

Het lijkt tussen Gent en Anderlecht te zullen gaan voor die zesde plaats. "Zolang het mathematisch mogelijk is, blijven we ervoor vechten. Want dat kan ik mijn spelers vandaag niet verwijten, ze hebben ervoor gevochten. We hebben ook de nul gehouden. Dat hebben mijn spelers wel goed gedaan. Want we stonden toch hoog en dan is er veel ruimte in je rug."

Ik begrijp de fans ja

De spelers spraken over een gebrek aan vertrouwen, iets wat ook te zien is op het veld. "Daar ben ik het niet mee eens. Ik zie geen gebrek aan vertrouwen. Ik zag ons 4-5 kansen hebben. Als we er daarvan één inschieten, winnen we gewoon."

Dat de fans het gehad hebben, werd wel duidelijk. "Dat begrijp ik wel. De verwachtingen zijn vanaf het begin niet ingevuld. Die verwachtingen zijn heel hoog en dan begrijp ik deze emotionele reacties wel."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.