Steppe en STVV opnieuw dichter bij play-off 1: "Die penalty? De scheidsrechter zei dat hij 100% zeker was dat ik de bal speelde"


Foto: © photonews 10 februari 2019 17:40

STVV moest tot de slotminuten wachten om de overwinning af te dwingen, maar de drie punten bleven dus wel op Stayen. Kenny Steppe, die een penalty veroorzaakte, zag een moeilijke match van zijn team.

"Ik denk dat het een moeilijke match was", vertelde Steppe. "Geen gemakkelijke zege, maar de drie punten zijn op dit moment heel belangrijk. In de eerste helft probeerden we nog wel goed te voetballen, maar ons veld in balverlies was veel te groot. We gaven te veel ruimte aan Waasland-Beveren om te counteren. Zo kwamen we wat in de problemen. Ik ben blij met de zege, maar misschien niet met de manier waarop."

STVV kon amper van een vroege voorsprong genieten, want de VAR besliste op vijf minuten tot twee keer toe om een penalty toe te kennen aan beide ploegen. "Ik denk niet dat ik hem geraakt heb", aldus Steppe. 

Wel of niet strafschop? 

"Als ik hem raakte, dan was het met mijn knie. Ik wilde de bal wegtikken, maar hij raakte de bal net voor mij. De scheidsrechter kwam naar mij en zei dat hij 100% zeker was dat ik de bal speelde. Maar hij werd teruggeroepen. Dat is nu eenmaal de VAR."

Sint-Truiden ligt in poleposition om play-off 1 te bereiken. "Op dit moment oogt het allemaal heel mooi. Maar er zijn natuurlijk nog vijf wedstrijden. We hebben het al honderd keer gezegd: we bekijken alles week per week. Vanaf maandag ligt de focus op de volgende match. We gaan er alles aan doen om play-off 1 te bereiken, maar het is geen absolute must", besluit de Truiense doelman. 

Jupiler Pro League \\ Sint-Truiden \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.