Sterk Moeskroen zadelt Gent met fameuze kater op ondanks rode kaart en penalty


Foto: © photonews 10 februari 2019 21:52

Moeskroen heeft de sterke prestaties van de laatste weken gewoonweg doorgetrokken op bezoek bij AA Gent. Awoniyi was één van de doelpuntenmakers en haalde zo zijn gram bij de club die hem doorstuurde.

Moeskroen begon veruit het scherpst in Gent en had via Leye, Benson en Awoniyi al drie keer op doel getrapt nog voor de Buffalo's het goed en wel doorhadden. Vooral die laatste was erop gebrand om een goeie prestatie neer te zetten in het stadion waar hij mislukte.

AA Gent moest de wet van de sterkste ondergaan, want coach Bernd Storck heeft van een lelijk eendje een mooie zwaan gemaakt. Moeskroen speelt mooi, verzorgd voetbal en vooral de soms ongrijpbare Manuel Benson is een streling voor het oog.

Het was ook hij die de wraakgoal van Awoniyi mogelijk maakte. Net toen Gent wel eens aan het doel van Butez kwam, verstuurde Benson een magistrale voorzet naar de bonkige spits. Awoniyi kwam makkelijk voor Asare en knikte onhoudbaar voorbij Butez in doel. Die 0-1 voorsprong bleef ook bij de rust op het bord staan.

Na de koffie was de thuisploeg iets nadrukkelijker aanwezig, maar het was opnieuw Moeskroen dat -na een nieuwe actie van Benson- de dubbele voorsprong op het bord kon zetten. Benson stak Gulan diep en die vond Friede aan de tweede paal, de 0-2 was een makkie voor de lange middenvelder.

Penalty en rood

Er moest iets gebeuren bij de thuisploeg en Thorup sommeerde Dejaegere en Kvilitaia. Toen zij zich klaar maakten om in te vallen, ging David neer in de zestien en de bal op de stip. Bronn miste niet en knalde mooi in het hoekje. Het startschot voor een slotoffensief van de Buffalo's, maar al bij al hield Moeskroen goed stand. Awoniyi had de beslissing aan de voet, maar verprutste de kans.

Ook David had boter op het hoofd. Hij mocht samen met Kvilitaia op Butez af, maar knalde egoïstisch op de doelman in plaats van de Georgiër de makkelijkste goal uit zijn carrière aan te bieden. Bakic pakte nog rood en Sorloth kopte een wenkende kans op de lat, maar Moeskroen hield de zege toch vast.

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.