Speelt na Vormer ook de huidige Gouden Schoen volgend jaar nog in België? "Ik ga niet voor een centje meer naar pakweg Rusland trekken"

10 februari 2019 19:18

Club Brugge kwam zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel bij de buren van Cercle. De Brugse machine draait niet meer op volle toeren. Blauw-zwart was wel de grote slokkop in het Gala van de Gouden Schoen.

Hans Vanaken won de Gouden Schoen, vorig jaar was het de beurt aan zijn ploegmaat Ruud Vormer. De kapitein van Club bleef in Jan Breydel en de blauwzwarte fans mogen hoop koesteren dat zijn opvolger hetzelfde pad kiest. 

'Niet voor een centje meer naar Rusland'

"Mijn contract loopt nog vijf jaar", zegt Vanaken in De Zondag. "Ik voel me hier goed. Ik kan eigenlijk niets negatiefs zeggen, dus waarom zou ik niet blijven? Alleen over een ambitieus project, financieel én sportief, zou ik nadenken. Maar ik ga niet voor een centje meer naar pakweg Rusland trekken."

Uitzonderlijk jaar

"Ik heb mijn kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Dat betekent: het spel naar mij toetrekken en beslissend zijn. Ik heb 21 doelpunten gescoord en evenveel assists gegeven. Dat is uitzonderlijk, het wordt zelfs moeilijk het ooit nog te evenaren. Vorig jaar was mijn beste jaar ooit. In mijn eerste jaar bij Club haalde ik dat niveau niet."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.