Mazzu beseft dat play-off 1 moeilijk wordt, maar ontdekt wel nieuwe troef: "We geven het niet op"


Foto: © photonews 11 februari 2019 14:09

Charleroi mag play-off 1 zo stilaan beginnen vergeten. Door de winst van STVV en het eigen gelijkspel tegen KV Oostende begint de kloof groot te worden. Felice Mazzu is er zich ook van bewust dat er meer realisme moet komen.

Mazzu kon zijn spelers wel weinig verwijten. "We hebben 92 minuten lang de bovenhand gehad, Penneteau heeft twee reddingen gedaan. Maar de laatste minuut maken we een verkeerde keuze in de verdediging. De ref legt de match stil en zij geven de bal terug aan de keeper. KVO heeft het slimmer gespeeld. Het is typisch voor ons seizoen. Het wil niet lukken, dat is nu eenmaal zo."

Play-off 1 wordt een moeilijke zaak. "We geven het zeker nog niet op. Het is nog niet gedaan. Zolang het mathematisch mogelijk is, gaan we ervoor. Het wordt wel steeds moeilijker ja. 

Met Younes Delfi lijkt Mazzu wel een extra troef ontdekt te hebben. De 18-jarige Iranees liet enkele knappe zaken zien. "We zijn heel blij met een extra flankspeler. Ik wilde al enkele keren zo spelen. Hij liet goeie dingen zien op training qua techniek. Het was zeker niet slecht voor een eerste match. Het was de bedoeling om met hem een verrassingseffect te creëren bij de tegenstander."

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.