Genk stelt Japanse aanwinst Ito voor: "Er wordt hier heel veel gelopen"


Foto: © photonews 11 februari 2019 22:02

De 25-jarige Junya Ito wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Kashiwa Reysol, Genk bedong ook een aankoopoptie. Vanmiddag werd hij voorgesteld bij de leider in de Jupiler Pro League.

De flankaanvaller komt over van Kashiwa Reysol waar hij in 124 wedstrijden 22 keer scoorde en 32 assists gaf. "We volgden Ito al lang en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij wilde zelf naar Europa komen om zo zijn carrière een nieuw elan te geven. Ito moet er mee voor zorgen dat onze flanken dubbel bezet zijn", aldus technisch directeur Dimitri De Condé. 

Ook Genk-coach Philippe Clement is opgetogen met de komst van de Japanner. "We zochten iemand met snelheid en diepgang en dat heeft hij. We verwachten dat hij op korte termijn inzetbaar is. Hij heeft een fysieke achterstand volgens de tests, maar meestal hebben nieuwkomers een grotere achterstand dan hem."

Ito zelf is dan weer blij met zijn eerste Europese avontuur. "Ik trainde nog niet veel. Mijn eerste indruk is wel dat er hier heel veel gelopen wordt. De Jupiler Pro League is een fysiek zware competitie", zegt de tweede Japanner ooit bij Racing Genk. 

Zaak-Pozuelo

Eerder deze dag stuurde Racing Genk een communiqué de wereld in over aanvoerder Alejandro Pozuelo. Voor de persconferentie deelde de club mee dat er geen vragen over de Spanjaard mochten gesteld worden. Pozuelo is op weg naar het Canadese FC Toronto, zijn advocaat kondigde aan het spel hard te willen spelen en de zaak-Pozuelo voor de rechter te brengen indien nodig. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Europa League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.