? Iedereen (behalve VAR) zag buitenspel bij goal Cardona, Gumienny legt uit waarom het tóch de juiste beslissing was

11 februari 2019 09:24

Cercle-spits Irvin Cardona was zondag dé gesel van Club Brugge die uiteindelijk voor 2-2 zorgde in de stadsderby. Over zijn beslissende doelpunt was echter veel te doen, want was dat geen duidelijk buitenspel?

Wanneer Bruno zijn slimme diepsteekballetje verstuurde, stond Cardona met een deel van zijn lichaam voorbij laatste verdediger Denswil. Noch ref Visser, noch de VAR grepen in: geldig doelpunt.

Afgeweken bal

In tegenstelling tot zowat elke toeschouwer is ex-scheidsrechter Serge Gumienny het volmondig eens met die beslissing. "Het was geen buitenspel doordat de pass van Bruno via de voet van een speler van Club bij Cardona belandt", legt hij uit aan Het Nieuwsblad. 

"Als de bal afwijkt op een stilstaande speler, wordt buitenspel niet opgeheven. Maar Amrabat steekt zijn voet bewust uit in een poging de bal tegen te houden. Dat noemen we een verdedigende actie en die heffen buitenspel wel op. Omdat Amrabat naar de bal gaat en die lichtjes raakt, is er volgens mij dus geen sprake van buitenspel. Het was dus een juiste beslissing om dat doelpunt goed te keuren", aldus Gumienny.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.