Transferperikelen bij draaischijf Racing Genk: "Dit kan een extra motivatie zijn voor de groep"

11 februari 2019 17:43

Blijft hij of blijft hij niet? De saga rond Pozuelo bereikt stilaan zijn hoogtepunt. De Spaanse spelmaker van Racing Genk wil via de juridische weg een transfer naar het Canadese Toronto FC forceren. Philippe Clement en Dimitri De Condé reageerden bij Sporza.

Trainer Philippe Clement bestempelt de transferbeslommeringen als eigen aan het vak. "Dit zijn niet de leukste dagen, maar het hoort bij de job. Ik heb al een fantastisch jaar met Pozuelo gekend. We zullen zien hoe deze zaak de komende dagen afloopt."

"Of dit typisch is voor de sport? Dit zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in onze maatschappij. Iemand krijgt een voorstel dat veel beter is en dat zorgt voor twijfel."

Kan juridische kwestie worden

Sportief directeur Dimitri De Condé houdt zich eerder op de vlakte. "Dit zou een juridische kwestie kunnen worden , daarom lijkt het mij verstandig dat we ons aan ons statement houden."

"Dit bewijst wel dat voetbal onvoorspelbaar blijft. Het is emotie. Ik zou dit niet frustrerend noemen. Dit kan een extra motivatie zijn voor de groep of de club om er nog harder tegenaan te gaan. Op dit moment is Alejandro nog altijd een speler van Genk.”

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.