Zo diep zit de crisis bij Anderlecht en Club Brugge: cijfers sinds vorige Brugse derby zijn hallucinant

11 februari 2019 16:45

KRC Genk is aan het uitlopen in de stand en heeft nu al elf punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Het zijn dan ook vooral de tegenstanders die het laten afweten.

Club Brugge, Antwerp, Standard, Anderlecht en AA Gent: allen verloren ze dit weekend punten en konden ze niet winnen. En dus is KRC Genk eens te meer - samen met STVV - dé winnaar van het weekend.

Vooral bij blauw-zwart en bij paars-wit is de malaise al langer dan vandaag bezig. Sinds de terugronde bezig is, staan beide ploegen op een 9e (Club Brugge) respectievelijk 12e (Anderlecht) plaats. Veel te weinig natuurlijk, met amper 15 op 33 en 11 op 33.

Sinds de vorige derby - na speeldag 9 - was de marstabel van blauw-zwart zelfs amper 21 op 48, terwijl RSC Anderlecht er sinds het vorige duel tegen Zulte Waregem niet veel beter vanaf kwam. Genk pakte in die periode liefst 34 op 48.

Dat zijn dertien punten meer, wat meteen ook de kloof in de huidige stand weet te verklaren. Het dipje is er dus niet gekomen op 1-2-3. Rest de vraag: kan het snel worden ongedaan gemaakt? 

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.