Pozuelo en entourage dreigen met 'wet van '78': "Wij hebben nooit een document ondertekend"

12 februari 2019 06:08

Dan sta je daar als Racing Genk zijnde: los op kop, het beste voetbal van België, de meest geroemde ploeg en... je sterspeler dreigt het allemaal te ondermijnen. Alejandro Pozuelo en zijn entourage dreigen met 'de wet van 78', maar dat is ook niet zo evident voor de speler zelf.

Genk liet gisteren in een perscommuniqué weten dat ze niet zullen wijken en Pozuelo aan de gemaakte afspraken zullen houden. "Dat communiqué staat vol leugens", zegt zijn manager David Garcia in HLN. "De clausule in het contract van Alejandro is niét geschrapt. Hij kan weg voor een vastgelegd bedrag van 8 miljoen euro. Wij hebben nooit een document ondertekend waarin die clausule zou worden geannuleerd. Alejandro voelt zich bedrogen door Racing Genk."

Niet naar de MLS?

'De wet van '78' dus... Die heeft nochtans wat implicaties voor zijn transfer. Eerst en vooral zou Pozuelo dan het loon dat hij nog zou verdienen op zijn lopende contract moeten betalen aan Genk. Dat komt neer op zo'n twee miljoen euro. Naar Toronto kan hij dan ook niet meer, want spelers die met 'de wet van '78' hun contract verbreken zijn niet welkom in de MLS.

China dan, waar Shanghai Shenhua en Shenzhen FC interesse hebben. Maar zijn club moet nog steeds een ITC (Internationaal Transfer Certificaat) krijgen van Genk. En dat zullen de Limburgers niet zomaar geven. Zo kan de zaak nog weken aanslepen. In die periode zou Pozuelo ook niet mogen spelen voor zijn nieuwe club.

Europa League \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.