Spannende nek-aan-nekrace in 1B: "Eigenlijk is het een mirakel dat we al zo lang gelijke tred houden"


Foto: © photonews 12 februari 2019 19:44

Nog drie speeldagen te gaan in 1B en we weten of KV Mechelen zich mag klaarmaken voor 1A. Of gooit Beerschot Wilrijk nog roet in het Mechelse eten?

Lommel (uit), Roeselare (thuis) en OHL (uit). Het programma van Beerschot Wilrijker oogt iets minder moeilijk dan dat van KV Mechelen. Wouter Vrancken en zijn ploeg spelen nog op het lastige veld van Tubeke, Union (thuis) en Lommel (uit). Toch blazen ze op het Kiel nog niet te hoog van de toren na de nieuwe driepunter tegen Union. 

"Ik heb het meegemaakt met Lierse dat we 4 of 5 punten voorsprong namen", duikt doelman Mike Vanhamel terug in het archief. "Toen liep het mis omdat we te veel vooruit keken. Nu staan we slechts gelijk. Je zit nu eenmaal met een heel stevige tegenstander die al 20 matchen niet meer verloren heeft. Eigenlijk is het al een mirakel dat we nog steeds gelijke tred houden."

Ná Mechelen spelen

De Mannekes spelen de laatste weken quasi altijd ná de grote concurrent. Een nadeel of niet? "Of we nu voor of na hen spelen, dat maakt niet veel uit, want je moet toch winnen", weet de doelman. "Het resultaat dat we moeten behalen blijft hetzelfde, al is het fijner spelen als je weet dat ze punten verloren hebben."

"Als je iedere keer je wedstrijden wint, moet je niet naar KV Mechelen kijken", vult middenvelder Tom Van Hyfte aan. "We dachten da hun gelijkspel tegen Roeselare ook dat het de moment was, maar dan speelden we zelf ook slechts gelijk (tegen Westerlo, red.)."

"We hebben alle twee nog een lastig programma. Het zijn nog drie weken waarin we moeten afwachten, maar we moeten ervan uitgaan dat een 9 op 9 nodig is", besluit Van Hyfte. 

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.