Bondscoach wil competitiviteit bij jongeren op twee manieren beter maken

12 februari 2019 14:15

Roberto Martinez combineert zijn functie van Belgisch bondscoach met die van technisch directeur. De laatste tijd had hij weinig tijd om zijn plannen op lange termijn uit de doeken te doen, maar daar komt nu verandering in.

Martinez is van mening dat de jongerenopleiding herzien moet worden. Een van zijn ideeën is om het concept van de Youth League, het equivalent van de Champions League voor beloften, uit te breiden.

Internationale matchen mogelijk maken voor alle Belgische clubs

"We hebben vastgesteld dat de matchen van de Belgische ploegen in deze competitie heel leerzaam zijn. De jongeren leren heel veel. Ze verliezen vaker de bal en moeten ook vaker meeverdedigen", aldus de bondscoach in la Dernière Heure.

"Het doel is om dit soort internationale matchen mogelijk te maken voor alle Belgische clubs, en niet enkel voor de twee beste teams. We willen het bespreken met alle directeurs van de opleidingscentra."

Beloftenploegen integreren in amateurvoetbal

De Spanjaard hoopt ook om de belofteploegen van de profclubs te kunnen integreren in het Belgische amateurvoetbal.

"Voor mij is het iets dat opnieuw ter sprake moet komen. We moeten de interesse verleggen naar elke club, alle beleidsbepalers mee verantwoordelijk maken en denken aan het goede voor het Belgisch voetbal. Indien nodig moeten we de beslissing forceren. Het zal niet voor vandaag op morgen zijn, maar ik heb er vertrouwen in."

België
 
 
 
Reacties.