Club Brugge staat voor loodzware duels tegen Genk, Anderlecht en Salzburg

12 februari 2019 15:21

De kalender voor de komende twee weken: Salzburg thuis, Genk thuis, Salzburg uit en Anderlecht uit. Net in een periode waarin nog weinig echt lukt. Begin er maar aan, Club Brugge.

Na de Brugse derby gaven de hoofdrolspelers ons al een kleine vooruitblik. Ten eerste Mats Rits. "Of de Europese matchen ongelegen komen? Dat zou ik niet zeggen. Het is een andere competitie en een goed resultaat kan ons misschien weer vertrouwen geven voor zondag. Dan is verliezen absoluut geen optie."

Ook Stefano Denswil liet zijn licht schijnen op de toonaangevende duels. "Als voetballer wil je voor elke prijs gaan. Ook al gaat het nu even niet goed bij ons en was Salzburg top in de poules met 18 op 18, we kunnen de Europa League niet zomaar laten vallen." Maar de competitie natuurlijk ook niet...

"Klopt, het ziet er niet goed uit en de kloof wordt inderdaad wel heel groot", gaf de Nederlander toe. "Maar wij zijn een paar jaar terug ook al eens ingehaald met een straatlengte voorsprong. Winnen tegen Genk én Anderlecht zal niet alleen leuk maar ook nodig zijn. Niets is definitief."

Wie er nog over sprak - niet voor het eerst - was natuurlijk coach Ivan Leko. "Genk is erg goed bezig, ja, maar wij staan toch nog altijd tweede na zo'n mindere periode", zei hij. "We gaan niet rekenen en ons geen zorgen maken. Dat zou ik pas doen als ik geen inzet meer zag en dat is dus niet het geval", aldus Leko. (lees hier meer)

Het programma van Club Brugge:

Donderdag 14/2: Club-Salzburg
Zondag 17/2: Club-RC Genk
Donderdag 21/2: Salzburg-Club
Zondag 24/2: Anderlecht-Club

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
 
Reacties.