28 op 34: Genk kan niet alleen goed terugknokken na een achterstand, een voorsprong vasthouden lukt ook aardig

12 februari 2019 11:33

Dat Racing Genk kan terugknokken na een achterstand bewees het twee weken geleden al tegen Waasland-Beveren (1-2). En als ze zelf op voorsprong komen geven ze het haast niet meer uit handen. Slechts 6 keer op 34.

Tegen Standard werd het nog maar eens bewezen: op achterstand komen tegen Racing Genk is absoluut geen goed idee. Je moet risico's gaan nemen en ze slaan dodelijk toe op de tegenaanval. Zo wonnen ze dit seizoen al 28 van hun 34 wedstrijden waarin ze op voorsprong kwamen. En dat in de Europa League (incl. kwalificatie), Beker en competitie.

Meer nog, ze verloren geen enkele keer. Zes keer werd er gelijkgespeeld nadat de score in hun voordeel stond. Drie keer in eigen huis en drie keer op verplaatsing. In de groepsfase van de Europa League gaven ze tegen Malmö (2-2) zelfs een dubbele voorsprong uit handen. Op Standard was de teleurstelling ook heel groot, want toen scoorde Luyindama de gelijkmaker in minuut 92 (1-1). Op Kortrijk (3-3) was er veel spektakel en 'redde' Racing nog een puntje nadat het zelfs twee keer op voorsprong kwam (0-1 en 1-2).

In de Luminus Arena maakten Club Brugge, STVV en KV Kortrijk telkens de 1-1 nadat ze een doelpunt in het krijt kwamen te staan. Tegen Club was dat extra pijnlijk want de goal kwam van ex-Genkenaar Siebe Schijvers.

Genk gaf dus weinig punten weg bij een voorsprong en vorige week toonden we ook al aan de ze nog veel punten sprokkelden na een achterstand. Negentien om precies te zijn. Zo ben je goed op weg om landskampioen te worden.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.