Nog even wachten, maar... "Het zou een groot risico zijn om Solskjaer de job niet te geven"

12 februari 2019 10:41

Ole Gunnar Solskjaer heeft nog niet verloren sinds hij bij Manchester United overnam van José Mourinho. Meer nog, hij liet de Engelse topclub weer sexy voetballen en bracht sterspelers als Rashford en Pogba naar een hoger niveau. Dat hij zou mogen blijven, lijkt een evidentie.

Maar Gary Neville, ex-speler van de club en analist, denkt toch dat het beter is nog even met de aankondiging te wachten. "Het is te vroeg om hem de baan te geven", zegt hij bij Sky Sports. "Eind maart is de beste periode om de situatie in te schatten. Ergens in april kan je dan een besluit nemen, gebaseerd op een periode van drie tot vier maanden. Je weet dan hoe de club zich voelt, hoe de spelers erin staan en hoe de resultaten zijn."

Dat Solskjaer geweldig werk verricht, is duidelijk. De Noor bracht United ook weer in de top vier. "Als Manchester United op deze manier doorgaat tot aan het einde van het seizoen en in de top vier eindigt, dan zou het een groot risico zijn om Solskjaer de baan niet te geven", zegt hij nog.

“Als het straks oktober is en je dertig of veertig miljoen pond hebt uitgegeven aan een nieuwe technische staf en de club staat op de vijfde plaats, dan breekt de hel los. Mensen zullen dan zeggen: ‘Waarom heeft Ole de baan niet gekregen terwijl hij het zo goed deed?’"

Premier League \\ Champions League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.