Wordt KV Mechelen veroordeeld? Beerschot-Wilrijk zeker van promotie in dat geval

12 februari 2019 08:36

Hoe gaat de spannende strijd in 1B aflopen? Wordt het op het veld of voor de groene tafel beslist? Op dit moment gaan KV Mechelen en Beerschot Wilrijk nog steeds nek aan nek de laatste wedstrijden in. Maar u weet ook wel wat er mogelijk nog boven het hoofd van Malinwa hangt...

Indien KV Mechelen de tweede periode wint, worden er geen barragematchen gespeeld en stijgen de Mechelaars normaal gezien. Als Beerschot-Wilrijk de tweede periode wint, dan spelen ze een dubbele barragematch tegen Malinwa.

Maar als Mechelen veroordeeld wordt voor betrokkenheid in matchfixing en dus moet degraderen, dan promoveert de tegenstander uit de barragematchen naar 1A. Als er geen barragematchen komen, wordt het de nummer 2 uit de algemene rangschikking. 

Tienpuntenkloof

Ondertussen is duidelijk dat het in beide gevallen om Beerschot-Wilrijk gaat. In de tweede periode staan ze samen met KV Mechelen op kop én hebben ze tien punten voorsprong op het nummer 3 en 4, Roeselare en Union.

In de totaalstand hebben ze bovendien 49 punten, ook een voorsprong van tien eenheden op Union (39). Daarmee zijn ze door geen enkele ploeg nog in te halen de komende drie wedstrijden. Bij een veroordeling van Mechelen is Beerschot-Wilrijk dus altijd de promovendus.

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.