Ajax kent geen geheimen voor Thibaut Courtois


Foto: © photonews 13 februari 2019 16:44

Thibaut Courtois vindt stilaan zijn draai in zijn eerste seizoen onder de Koninklijke lat. Vanavond trekt hij met Real Madrid naar Ajax voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

Real Madrid is uiteraard favoriet maar Thibaut Courtois is op zijn hoede voor de Amsterdammers. "Het is een goed gebalanceerd elftal. Langs de ene kant hebben ze ervaren spelers zoals Tadic en Blind. Maar langs de andere kant zijn er ook enorme talenten zoals De Jong en De Ligt."

Ondanks de mindere vorm van Ajax weigert Courtois hen te onderschatten. "We hebben hun laatste wedstrijden goed geanalyseerd. Zowel tegen Feyenoord, Heerenveen en Heracles maakten ze enkele foutjes. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat het geluk niet altijd aan hun kant stond", spreekt de Belgische nummer 1 de pers toe. 

Stap voor stap

Real is het aan zijn status verplicht om de Nederlands uit het tornooi te kegelen. "Bij Real Madrid is de Champions League altijd een doel. We beschikken over spelers die weten hoe ze de finale moeten bereiken en ook te winnen. Maar laat ons eerst stap voor stap gaan en vanavond beginnen met Ajax."

Champions League \\ Ajax \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.