Niet meer nodig bij Anderlecht, nu staan Duitse topclubs in de rij om hem weg te kapen


Foto: © photonews 13 februari 2019 13:24

René Weiler werd gek van hem en besloot dat hij hem niet meer nodig had. Daarop werd Dodi Lukebakio versluisd naar Charleroi en via Watford belandde hij bij Fortuna Düsseldorf. Daar is hij intussen een revelatie geworden. In die mate dat de Duitse top hem voor volgend seizoen wil wegplukken.

Lukebakio zit na een aarzelende start aan 11 goals en 3 assists voor Fortuna, met onder meer een hattrick tegen Bayern München. Het Duitse Sport Bild schrijft vandaag dat er in zijn contract bij Watford - dat hem verhuurt aan Düsseldorf - een afkoopclausule staat van 20 miljoen euro. En Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach zouden hun interesse al laten blijken hebben.

Trainer Friedhelm Funkel maakt zich echter weinig illusies. "We gaan hem niet kunnen houden. Daar ben ik een brute realist in", zegt hij in Bild. "Het zou een droom zijn, maar ik kan het me niet voorstellen."

"Wij weten dat hoe beter hij speelt, hoe moeilijker het wordt om hem hier te houden", aldus manager Lutz Pfannenstiel. "Toch gaan we alles proberen om Watford toch te overtuigen hem nog een seizoen bij ons te mogen houden. Later in zijn carrière kan Dodi ook nog grote stappen vooruit zetten."

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ Bor. Mönchengladbach \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
 
Reacties.